Zoeken

FAQ

Aankoop

Kan ik ook rechtstreeks bij ECLISSE producten aankopen?

Nee, ECLISSE heeft geen eigen verkoopkanaal.

Waar kan ik accessoires of wisselstukken kopen?

U kunt best informatie inwinnen bij de dealers. Als u bestekken schrijft of onderhandelaar bent, neem dan contact op met de hoofdzetel van ECLISSE voor een berekening.

Waar vind ik de prijs van de ECLISSE-producten?

U kunt best informatie inwinnen bij de dealers. Als u bestekken schrijft of onderhandelaar bent, neem dan contact op met de hoofdzetel van ECLISSE voor een berekening.

Waarom zijn de producten van ECLISSE hun prijs waard?

Waarom zijn de producten van ECLISSE hun prijs waard?De deurframes van ECLISSE bevatten gemiddeld 30 % meer metaal dan de modellen van minderwaardige kwaliteit op de markt beschikbaar. Deze stevigheid is fundamenteel om een deur gemakkelijk te laten schuiven. Andere details, zoals de kwaliteit van de geleidewagentjes, de zelfcentrerende vloergeleider of de uittrekbare rail vergemakkelijken de plaatsing en het onderhoud van onze producten.

Hoe zit het met de levertermijn?

Unique / Extension / Syntesis® Line (standard) / Telescopique: 1 wek
Syntesis® Line (niet standaard) / Syntesis® Battant / Syntesis® Luce / Luce / Sideral / Novanta: 6 weken
Circular : 8 weken
Schuifdeursysteem met motor [e]Motion in option: 6 weken

Houten deur: 1 wek
Glazen deur 10 mm: 8 weken
Deur in glas en aluminium: 10 weken
Deur Circular: 8 weken
Deur Novanta: 10 weken

A2 / Paris / Basic: 1 wek

Zijn de ECLISSE-frames op maat verkrijgbaar?

Wel in de hoogte, sommige frames kunnen buitenmaat afmetingen hebben. Alle beschikbare afmetingen zijn vermeld in de technische catalogus.

Welke garanties biedt ECLISSE voor zijn producten?

De ECLISSE-garantie is 12 jaar en dekt:

  • de metalen delen van het frame in elektroverzinkt staal
  • de werking en het schuiven van de geleidewagentjes
  • de integriteit van de rail die is gemaakt uit een legering geanodiseerd aluminium 6060 (10 µm)

Voor extra informatie over de garantie verwijzen we naar de sectie innovatie.

Bijstand en garantie

Waar kan ik de catalogi, brochures en andere documenten op papier bekomen?

Ze kunnen worden gedownload in de sectie Technische bijstand van de website.  U kunt ook gewoon een vraag richten via de contactpagina.

Is het mogelijk om een model te bestellen met andere afmetingen dan deze vermeld in de algemene catalogus?

Ja, op aanvraag kan ECLISSE een aantal frames op maat maken buiten de standaardformaten vermeld in de catalogus. Voor het volledige gamma mogelijke afmetingen verwijzen we naar de technische fiches van elk product.

Beschikt ECLISSE over een dienst technische bijstand op de werf?

ECLISSE heeft een YouTube-kanaal waar u montagevideo’s en onderhoudsvideo’s kunt terugvinden over de verschillende producten. Bij problemen met een bepaald product kunt u altijd contract opnemen met onze technische dienst via het nummer +33 (0)2 98 90 56 96.

Installatie

Op welk moment kan ik het frame best monteren bij renovatie?

De ECLISSE-frames zijn geschikt voor renovatiewerken. Er is geen bijzonder moment voor installatie omdat deze geen beperking oplegt aan andere taken, behalve deze die te maken hebben met de wand zelf waar het frame moet worden ingemonteerd. Als het gaat over een bestaande wand, zijn er een aantal voorafgaande voorwaarden. Zodra de oude deur is verwijderd, moet de nodige opening worden gemaakt voor de installatie van het frame, moet de deurstijl worden verwijderd en moeten de elektrische installaties die de installatie kunnen bemoeilijken worden verwijderd. Vervolgens wordt het frame geplaatst. Volg hierbij de plaatsingsinstructies nauwkeurig op. Uiteindelijk moet de volledige wand van pleisterplaten worden voorzien of worden bepleisterd alvorens de deur en de deurbekleding worden geplaatst. Dit kan allemaal op één dag (behalve in het geval de muur wordt bepleisterd). Een bestaande vloer of vloerverwarming is geen probleem voor de plaatsing van een ECLISSE-systeem. Als u de wand niet wenst af te breken, kan het frame in opbouw worden geplaatst tegen een bestaande wand. Deze wordt dus dikker.

In de wand waarin ik het frame wenst te plaatsen, zou ik ook lichtarmaturen en/of schakelaars willen monteren. Hoe kan ik dit doen?

De frames Luce en Syntesis® Luce zijn voorzien van speciale mantels bedoeld voor kabeldoorgangen.

Na installatie van de deur in het frame merk ik een opening van ongeveer 2 cm tussen de deur en de vloer. Hoe kan ik dit oplossen?

Deze tussenruimte tussen de deur en de vloer is het gevolg van het feit dat de afgewerkte vloer lager is dan voorzien. Het frame werd met te hoge blokjes geplaatst op de ruwe vloer. Daarom is het niveau ervan nu hoger dan de afgewerkte vloer. Vandaar het verschil. Indien de deur wordt afgesteld tot gelijk met de vloer, kan het zijn dat deze niet meer juist schuift omdat de blokjes een obstakel vormen. Voor te bepleisteren frames heeft ECLISSE een verwijderbare sokkel voorzien die gedeeltelijk kan worden verwijderd, waardoor de deur, indien nodig, wat kan zakken. Frames voor pleisterplaten hebben een open sokkel. Hierdoor is het mogelijk om de deur te laten zakken door vooraf de eventuele obstakels, die werden gebruikt als pasblokjes, te verwijderen.

Personen uit mijn kennissenkring hebben thuis schuifdeuren geïnstalleerd, maar na een tijdje vertonen de wanden scheurtjes en schuiven de deuren niet meer.

De ECLISSE-frames zijn gemaakt uit materiaal waardoor ze uitzonderlijk stevig zijn. Dit vermijdt elke vervorming en dus ook scheurtjes. De horizontale bovendwarsprofielen hebben een hoge laterale compressieweerstand en een hoge weerstand tegen druk gegenereerd door het zetten van het pleisterwerk. Ook verhoogt de structuur van verzinkt staal de stijfheid waardoor meer veiligheid en een uitzonderlijke weerstand ontstaat. Deze problemen treden op wanneer het frame slecht werd geplaatst of wanneer een frame van een inferieure kwaliteit van een ander merk wordt gebruikt.

Ik renoveer mijn woning en ik wil de oude zwenkdeuren vervangen door schuifdeuren om meer ruimte te creëren. Kan dit?

De ECLISSE-systemen zijn perfect geschikt voor interieurrenovatieprojecten. Ze zijn gemakkelijk te installeren en laten toe om ettelijke vierkante meter ruimte te winnen. In het geval van pleisterplaatwanden is het Eclisse-frame opengewerkt en kan het dus tegen een bestaande wand worden geplaatst. Het is een gemakkelijke oplossing waarbij de oude wand niet moet worden afgebroken en er geen puin moet worden geruimd. Bij een stenen muur moet op een andere manier worden gewerkt. Na de oude zwenkdeur te hebben verwijderd, moet een deel van de wand worden afgebroken die overeenkomt met de nodige opening voor de plaatsing van het frame (zie volumetekening op de technische fiches van ECLISSE). Het is belangrijk om voor de afbraak na te gaan of het gaat om een dragende muur en of er geen hindernissen of beperkingen aanwezig zijn (elektriciteitskabels, leidingen voor water of verwarming...). U kunt nu uw frame plaatsen en vervolgens de afwerking voorzien met bepleistering en verf. De ECLISSE-systemen zijn geschikt voor elk type vloer, ook voor vloerverwarming.

Moet ik voor de versie te bepleisteren frame een speciale plaaster maken?

Neen de pleisterwerk moet alleen in twee lagen worden aangebracht. Tussen de eerste en de tweede laag geldt een wachttijd van minstens 15 dagen. De eerste laag wordt aangebracht met dezelfde mortel als voor de bouw van de stenen muur. De tweede is een afwerkingslaag en moet van hetzelfde type zijn als voor de rest van de kamer. Meestal wordt plaaster gebruikt. Er moeten geen harsen of speciale additieven worden toegevoegd.

Wat moet ik doen wanneer de deur die ik wil plaatsen meer weegt dan 100 kg?

Voor een deur die zwaarder is dan een standaard deur moet u vragen naar speciale geleidewagentjes. Ze kunnen tot 150 kg dragen.

Kan ik in eenzelfde frame een houten deur, een glazen deur of een glazen met aluminium deur plaatsen?

Alles hangt af van het framemodel. De dikte van het deurpaneel is belangrijk om de nodige binnendoorgang te kennen van het wandframe. Het verdient de voorkeur om een deur te kiezen rekening houdend met de matrijs of het bevestigingsrooster voor het glas, voor u het frame zelf kiest.

Kan ik de deur automatische laten open en dicht gaan?

Ja, bij een ECLISSE-frame kunt u een motor voorzien om de deur te sturen. Deze motor kan zelfs achteraf worden gemonteerd. Als het frame al is geplaatst vermindert de installatie van de motor de doorgangshoogte met 20 mm. De installatie vereist een elektricien en kan alleen worden uitgevoerd op compatibele frames.

Kan het frame rechtstreeks worden geïnstalleerd op een al afgewerkte vloer?

Ja, dit wordt zelfs aanbevolen. Op de versies voor pleisterplaten zijn specifieke pashoutjes voorzien om het frame rechtstreeks op de afgewerkte vloer te plaatsen.

Welk minimale dikte van de bouwopening is noodzakelijk om een schuifframe te kunnen inbouwen?

Frames voor schuifdeuren die in de wand wegschuiven vervangen een deel van de wand en moeten dus worden aangepast aan de dikte van de binnenmuur. Wanneer het gaat om een stenen muur, zijn de te plaatsen frames voorzien voor afgewerkte wanddiktes van 108 mm (voor sommige modellen ook 100, 125, 150 en 180 mm). In het geval van een wand in pleisterplaten zijn de frames voorzien voor afgewerkte wanddiktes van 72, 95, 100 en 120 mm (voor sommige modellen ook 125, 150 en 180 mm).

Veiligheid

Ik wil schuifdeuren laten plaatsen, maar houden deze deuren geen risico’s in voor kinderen?

Om te voorkomen dat kinderen met hun vingers tussen de deur komen te zitten wanneer ze worden dichtgeschoven, raadt ECLISSE aan om een sluitdemping te monteren.